вторник, 13 септември 2016 г.

Барселона- сърцето на Каталуния-продължение

Из Европа до Барселона и Париж - V част

Разхождахме се из града с автомобила, търсейки място за паркиране и попаднахме на парк близо до Олимпийския стадион. 
Изглед от парка.
 Олимпийския стадион


 И е време за пеещите фонтани.Започват от площад Испания  и стигат до Националния дворец / Музея на каталунското изкуство/ .Сградата е построена по повод Иберийско-американското изложение през 1929г.
Тук се намира най-богатата колекция в света на романско изкуство.
 Ние ще наблюдаваме отгоре. Намерихме място пред Националния музей.

В дъното на снимката се вижда червена сграда - Арената. Двете кули/също в червено/ наподобяващи камбанарията на площад Сан Марко във Венеция са началото на тези приказни фонтани и като че ли врата към хълма Монтжуик.






и тази мечта сбъднахме. Доволни сме.





На другата сутрин рано-рано сме на площад Каталуня за втория ден от обиколката ни. Разходихме се по ул. Ла Рамбла . Магазините още бяха затворени и нямаше тълпи туристи, така че нямахме оплаквания. От пазара Ла Бокерия си купихме за 1 евро пресни плодове в чашка. Няма такова удоволствие, пробвайте.Тук можете да намерите всички продукти - плодове, зеленчуци, всякакви видове месо, риба, морски дарове,бонбони,кафе и какво ли още не. Има барове където можете да опитате различни ястия,приготвени с най-добрите продукти.
И отново на автобуса за разходка по другата туристическа линия.
 И тук си имат Триумфална арка - построена за вход на същото изложение през 1888 г. От нея се   влиза в един разкошен парк.


 Паметникът на Христофор Колумб построен също за изложението. Мястото където се намира скулптурата е там,  където пристига Колумб през 1493г. след откриването на Америка и е в другия край на ул Ла Рамбла / за пазара в противоположния край на тази улица вече ви разказах/.

 Пристанището .




 Няма нужда от обяснения, видно е къде сме. Макар че не сме футболни фенове /даже и съпруга ми / , не можахме да пропуснем това емблематично  място.




 Поглед към града от хълма Тибидабо




 Църквата на хълма Тибидабо.

 И тук за съжаление завърши двудневния ни престой в Барселона. Останаха невидяни още много места. Обещахме си да ги видим следващия път. Дано ви е било интересно с нас.
 И поехме към Франция .http://mynewtrips.blogspot.bg/2016/09/v_15.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар