вторник, 9 август 2016 г.

БАРСЕЛОНА - СЪРЦЕТО НА КАТАЛУНИЯ

Из Европа до Барселона и Париж - ІV част

Барселона е един град, който се посещава от милиони туристи годишно и едва ли ние сме открили топлата вода , както се казва. Но сигурно всеки, който отива там , намира своите забележителности и местенца сгряващи после спомените му.
Решихме да си купим билети за туристическия автобус и да обиколим града с него. Добро решение , защото нямаше да видим толкова много забележителности ако бяхме разчитали само на обиколка с автомобила ни. Няма всъщност какво да се разказва, трябва да се види. Дано ви хареса фото обиколката с нас.


















 Кулата Агбар.

Площад Испания с Арената - мястото за борба с бикове.
 В дъното силуета на Саграда фамилия.
С риск да обидя почитателите на Гауди ще кажа , че за мен по-откачени творби май досега не съм виждала. Неговите сгради ми изглеждаха като кръпки между другите .Пресъздава флората и фауната в архитектурните си проекти.
Огромната катедрала се строи вече почти сто години. Величествена и странна.  Очаква се да бъде завършена през 2026 год. Честно казано никак не ми хареса рязката разлика на новите и по-старите елементи по катедралата. Бях придобила друго впечатление от снимки и реклами преди това.












 Ротондата.


 Булевард Диагонал, който пресича града по диагонал , видно от името му . Прави впечатление, че пешеходните зони са достатъчно широки и удобни.
 Една от къщите на Гауди.
 Широките тротоари на града.
 Къща на Гауди.







 Площад Каталуния - от тук тръгват и тук е последната спирка на туристическите автобуси.За един ден билета е 28 евро, за два дни 39 евро. В непосредствена близост има подземен паркинг. За 11 часа платихме 33 евро (това е за тези, които биха го ползвали ).
 Това е сърцето на Барселона според нас-обикновените двама туристи от България.
След пълната обиколка на туристически забележителности е време за плаж.


Това беше първия ден от нашата разходка из Барселона. Вечерта беше планирано да се насладим на пеещите фонтани.  За тях в следващия пътепис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар